تخریب ساختمان

عواقب تخریب غیر اصولی ساختمان چیست ؟

تخریب غیر اصولی ساختمان

عواقب تخریب غیر اصولی ساختمان

تخریب ساختمان فرآیندی بوده که در آن یک ساختمان تخریب شده و با این عمل فضا برای ساخت و ساز های آتی باز می شود انجام عملیات تخریب به شکل کلی به دو روش صورت میگیرد با استفاده از مواد منفجره یا با استفاده از دستگاه ها و ماشین آلات بدون انفجار , امروزه تراکم سازه ها در شهرهای بزرگ و کوچک به سطح بالایی رسیده و این امر ضرورت توجه تخصصی به فرآیند تخریب را دو چندان می کند ؛ اما در صورتی که تخریب غیر اصولی انجام شود عواقب ناخوشایندی را در پی خواهد داشت کمترین عواقب تخریب غیر اصولی ساختمان تهدید جان کارگران و عابران پیاده نزدیک به پروژه و از بین رفتن زمان هزینه است . اگر دنبال پیمانکار تخریب ساختمان  ، خاکبرداری و خرید ضایعات در تهران هستید مجموعه تخریبکارچی در خدمت شماست . برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر از شرایط همکاری با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با  :

  • اصول تخریب ساختمان چیست ؟
  • مهم ترین عواقب تخریب غیر اصولی ساختمان
  • روش های رایج تخریب سازه
  • هزینه تخریب ساختمان

 اصول تخریب ساختمان چیست ؟

قبل از اینکه به عواقب تخریب غیر اصولی ساختمان بپردازیم به اصول تخریب سازه اشاره می کنیم , هنگامی که مجوز تخریب شده و زیر نظر متخصص روش اجرایی مشخص گردد باید قبل از شروع چند اصل را رعایت کرد از جمله ,

  • ایمن سازی و نصب علایم هشدار
  • آب ساختمان قطع شود .
  • تمام تجهیزات و شیرآلات باز شود .
  • انشعابات گاز ساختمان قطع شود .
  • برق ساختمان قطع شود و کنتور انتقال یابد .
  • شیشه ها , چارچوب ها و بازشوها جدا شود .
  • نخاله های ساختمانی بارگیری و حمل شوند .
  • چاهای فرسوده با آهک پر شود .
  • از نیروی کار با تجربه با گواهینامه های فنی و رسمی استفاده شود .
  • به نوع اسکلت بندی و مصالح مختلف ساختمان توجه شود .
  • ساختمان قبل تخریب بیمه شود و نیز عقد قرارداد قانونی با پیمانکار
  • تعیین روش تخریب و تهیه تجهیزات متناسب با نوع و محل ساختمان

مهم ترین عواقب تخریب غیر اصولی ساختمان چیست ؟

تهدید سلامتی و ایمنی نیروی انسانی و خسارات به وسایل نقلیه در محدوده پروژه :

از جمله عواقب تخریب غیر اصولی ساختمان می توان به تهدید سلامتی نیروی انسانی حاضر در محدوده پروژه و عابران و وسایل نقلیه در برابر حوادث احتمالی به خصوص سقوط ناشی مصالح از عملیات تخریب اشاره کرد ؛ طبیعی است که آسیب زدن به اموال دیگر علاوه بر مجازات و مسئولیت کیفری دارای مسئولیت مدنی نیز هست و خساراتی که زده شده باید جبران شود .

خطر آسیب دیدگی و تخریب ساختمان های نزدک به زمین پروژه :

از دیگر عواقب تخریب غیر اصولی ساختمان , آسیب دیدن و امکان تخریب ساختمان های نزدیک به زمین پروژه در اثر پیشروی عملیات تخریب , به خصوص در تخریب طبقات فوقانی می باشد .

آسیب دیدن تأسیسات :

آسیب دیدگی تأسیسات و شریان های شهری از قبیل لوله های آب , فاضلاب , برق و گاز به دلیل پیشروی عملیات تخریب به خصوص در فرآیند تخریب , طبقات تحتانی و زیرزمین از عواقب تهدید غیر اصولی می باشد .

از دیگر عواقب تخریب غیر اصولی ساختمان ها می توان به مسمومیت افراد به دلیل تنفس بخار ها و گازهای سمی , سقوط آوار و ریزش دیوار و سقوط کارگران یا عابر از ارتفاع اشاره کرد ؛  در تخریب سازه نبود نیروی با تجربه موجب می شود تا اصول تخریب ساختمان نادیده گرفته شده و خسارات جبران نا پذیری مانند از بین رفتن زمان , هزینه و یا حتی مرگ کارگران ایجاد شود , توجه نکردن به اصول تخریب ساختمان مجریان ساخت را با مشکلاتی مانند تشکیل پرونده در سازمان قضایی مواجه می کند ؛  آگاهی کارفرما موجب می شود که اصول تخریب ساختمان به عنوان نخستین و حساس ترین بخش در عملیات ساخت محسوب شود .

روش های رایج تخریب سازه

تخریب دستی :

در تخریب کردن بخش های مختلف ساختمان انسان به طور مستقیم وارد عمل شده و از تجهیزاتی مانند بیل , کلنگ یا ماشین آلات مکانیکی استفاده می کند .

تخریب مکانیکی :

این روش توسط ماشین آلات صورت گرفته و انسان فقط هدایت آن را به عهده دارد این روش به دو دسته تخریب با بیل مکانیکی و تخریب با گوی تقسیم می شود ؛ درست است که این روش در مقایسه با روش های دستی هزینه بیشتری می برد اما تخریب با سرعت بالا انجام می شود.

تخریب انفجاری :

تخریب انفجاری به کمک مواد منفجره و باید زیر نظر فرد با تجربه انجام شود .

البته جدا از این روش ها از روش های جدید تری با عنوان تخریب بازیافت بتنی , تخریب رباتیک و به روش Tecorep نیز استفاده می شود .

هزینه تخریب ساختمان

در تعیین هزینه تخریب ساختمان عوامل مختلفی از جمله , متراژ ساختمان , استحکام و قدمت ساختمان , روش استفاده شده و ماشین تخریب , تعداد طبقات ساختمان , نوع شهر , نوع سقف و.. تأثیرگذار است .

هزینه تخریب و خاکبرداری ساختمان در تهران چقدر است ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *